Elmadağ'da Afet Sonrası Yaralar Sarılıyor.

Elmadağ ilçesinde Selden dolayı oluşan hasar sonrası bu bölgelere Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Aski Genel Müdürlüğü ve Elmadağ Belediyesi ekiplerince hemen müdahale edildi.

27.08.2014 15:36:55 0
Elmadağ

18 Ağustos Pazartesi günü meydana gelen sel afetinde, Elmadağ İlçesine bağlı olan Aşağı Kamışlı, Yukarı Kamışlı, Deliller ve Kuşçuali mahallelerinde 1.200 dönümlük ekili ve dikili alan hasar gördü. Elmadağ ilçesinde Selden dolayı oluşan hasar sonrası bu bölgelere Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı,  Aski Genel Müdürlüğü ve Elmadağ Belediyesi ekiplerince hemen müdahale ederek, halen belirtilen mahallelerde; 4 Greyder, 2 Dozer, 2 Loder, 5 Traktör kepçe, 3 Ekskavatör,7 Kamyon ile  düzenleme çalışmalarının yanısıra  dere ıslahı ve hasar tespit çalışmalarının devam etmekte olduğu ifade edildi.

 Balaban çayında kapanan menfez geçişlerinin temizliğinin yapıldığı, Kuşçuali Çeltek deresi, Ilıca deresi, Kamışlı deresi, Polatlar bölgesi Karaboğaz deresi, Şahinler mevkiinde ise dere ıslahı ve menfez geçişleri çalışmalarının hızla devam etmekte olduğu açıklandı.

 

Elmadağ Belediye Başkanı Şahin çalışmaları bizzat takip ediyor.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen ve bizzat takip eden Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; Aşırı yağışlarda maddi ve manevi zarar gören halkımızın mağduriyetini giderebilmek amacıyla, riskli alanlarda bulunan dereler ıslah edilerek ekili ve dikili alanlara zarar vermemesi, can ve mal kaybı yaşanmaması için taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren alanlar temiz, düzenli ve güvenli hale dönüştürülüp, bundan sonraki yaşanabilecek su taşkınlarında karşı gerekli önlemler alınmaktadır. Afetten etkilenen tüm hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun diyor ve çalışmalarımızın aralıksız devam edeceğini belirtmek istiyorum. Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELMADAĞ

Haber: Abdullah ortaç

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00